Jämför kreditkonton online - Ett kreditlån

Vi lista alla kreditkonton online på marknaden. Hitta bästa räntan och krediten online efter dina preferenser som bland annat kreditkonto utan UC samt med betalningsanmärkningar. Jämför kreditlåneräntor enkelt och smidigt.

Kreditkonto online

Kreditkonto är något som blivit allt mer populärt de senaste åren. Det finns många fördelar med att ansöka och erhålla ett kreditlån i form av kreditkonto idag. Bland annat tillkommer de ofta med en bättre ränta på lånet än med ett traditionellt lån, samt vid ansökan och beviljande – erbjuda direkt utbetalningar.

Vid ansökan av kreditkonto online utfärdas även en kreditupplysning – som hos alla olika former av krediter då det är lag på detta. Däremot är kreditkonton utan UC-upplysning, allt mer förekommande. Vilket kan vara till fördel för av olika faktorer.

Kreditupplysning vid kreditlån

En anledning till att en kreditupplysning uppförs vid kreditlån är för att fastställa inte bara för banken, utan även för dig att din ekonomi klarar av ett kreditlån. Banken hämtar kreditupplysning från bland annat Upplysningscentralen (UC) alternativt Creditsafe eller Bisnode (vanligtvis vid kreditupplysning utan UC).

Genom kreditupplysningen kan kreditgivaren hitta information som bland annat inkomster, eventuella betalningsanmärkningar och andra skulder till exempelvis kronofogden. 

Vad är räntan på kreditkonton?

En kreditprövning utgör din räntan på ditt kreditlån på kreditkontot. Den kreditupplysning som utförs tar också hänsyn till dina framtida ekonomiska återbetalningsmöjligheter som också vägs in vid beslut av ränta. Dock har en del kreditgivare gått över till en fast ränta, där alla får samma oavsett individuella förutsättningar. Enda kravet är att den person som ansöker om kreditkontot uppfyller grundkraven.

Vad är ett kreditonto?

Ett kreditkonto är ett utrymme för en kredit där låntagare kan välja att ta ut beviljad lånesumma efter behov. I många fall kan kreditutrymmet lämnas orört och därmed inte behövs betalas för i form av avgifter. Du betalar endast tillbaka på kreditkontot när du tagit ut hela eller en del av summan.

Fördelen med detta är att du således kan välja att använda pengarna som en buffert, ett externt konto helt enkelt som du kan använda vid behov. En annan fördel är att när du väl blivit beviljad ett kreditkonto och pengarna är på plats, kan du ta ut pengar dygnet runt oavsett klockslag eller dag i veckan.