Lån med säkerhet

Låna med säkerhet

Lån med säkerhet är ofta på fastigheter eller olika typer av fastigheter. Vidare kan en borgensman ställa upp som säkerhet för lånet. Du måste betala tillbaka lånet med säkerhet i den takt och enligt de villkor som finns uppställda. Om du, av någon anledning, inte skulle kunna betala tillbaka ditt lån ska den säkerhet du satt upp delvis kunna täcka den kapitalskuld du har. Skulle du ha en borgensman är det den eller de personerna banken riktar sina krav mot.
Om du har tankar på att renovera ditt hus, eller köpa en bil kan detta bli möjligt genom ett lån med säkerhet. Du väljer själv hur stort belopp du har i behov av att låna. Den tid återbetalningen av lånet med säkerhet kommer att ta beräknas utifrån det enskilda fallet. Således kan du själv vara med att bestämma under hur lång tid du ska betala av ditt lån.

Låna pengar med säkerhet

Att låna pengar med säkerhet innebär att man måste redovisa någon form av säkerhet för att få sitt lån beviljat. Säkerheten kan vara en fastighet, ett hus, en bil, aktier eller fonder eller en borgensman. Oftast måste man lämna en sorts säkerhet när man vill låna mer än 600.000 kronor.

När man ansöker om ett lån med säkerhet bestämmer man själv hur stor summa man vill låna, förutsatt att säkerheten tillåter det. Vi varje tillfälle enligt svensk lag måste en kreditupplysning utföras för att ta reda på sökande är en eventuell kandidat inför ett beviljande eller ej.

För att få reda på sådana uppgifter görs alltid en kreditprövning innan lånet kan beviljas. Att låna med säkerhet har många fördelar bland annat får man räntan anpassad efter vilken säkerhet man lämnar. Dessutom får man en amorteringsplan som passar just en själv. Det bästa med att låna med säkerhet är nog ändå att man får tillgång till ett extra kapital relativt snabbt.

Rak ränta eller annuitet

Det finns två olika sätt att betala av ett lån med säkerhet. Antingen kan du betala tillbaka lånet med rak amortering eller så kan du betala tillbaka ditt lån med säkerhet med annuitet. Rak amortering innebär att utgiften för ditt lån med säkerhet minskar successivt, allt eftersom lånet betalas av. Med annuitet menas att din utgift för lån med säkerhet är konstant vid varje tillfälle du gör en avbetalning. Likväl minskar andelen ränta samtidigt som andelen amortering ökar allt eftersom ditt lån med säkerhet betalas av.

Du bör ha en fast inkomst samt inte ha några betalningsanmärkningar när du vill ta ett lån med säkerhet. Banken gör en kreditprovning innan ditt lån med säkerhet beviljas. Du måste också vara myndig, det vill säga 18 år, för att kunna teckna ett lån med säkerhet.

Läs på och kolla vilka banker som erbjuder ett lån med säkerhet och en återbetalningsplan som passar just dig. Denna artikel handlade om lån med säkerhet och vi hoppas att det var till nytta för dig i samband med lån med säkerhet.