Alla smålån och sms lån med snabb utbetalning

Hitta all information du kan behöva veta om smålån som sms lån, telefonlån och andra snabba lån direkt genom oss idag. Samtliga långivare vi listar erbjuder snabba små lån med snabba eller direktutbetalningar in på ditt bankkonto hos någon av storbankerna.

Snabba smålån

Smslån går väldigt snabbt att få beviljade. Allt fler människor tar det idag. Det är företrädesvis unga människor som tar smslån. Ofta handlar det om små summor. Ett vanligt smslån ligger på 1000, 2000 eller 3000 kronor. Den stora fördelen med sms lån är naturligtvis att det går snabbt. Pengarna kan ofta vara på kontot inom 15 minuter.

Den tid som man får behålla pengarna är oftast en månad. Ingen ränta utgår för smslånet. Likväl tas en uppläggningsavgift på några hundralappar beroende på långivare och lånesumma. Den summa variera beroende på vilka du ansöker smslån ifrån.

Så går ansökan till av smålån och snabblån

Först fyller du i en ansökan på hemsidan hos angiven smslångivare, oftast krävs det signering med BankID för en direkutbetalning av sms lån. Därefter prövas din ansökan och du får svar direkt på skärmen, samt omditt sms lån beviljats eller ej. Godkänns du är pengarna snabbt på kontot till dig, hos vissa smslångivare inom loppet av 5 – 15 minuter.

Oftast finns det dock en del krav på dig som person för att du ska kunna ta ett smslån. Ofta måste du ha fyllt 18 år samt vara svensk medborgare, med en deklarerad årsinkomst på vanligtvis minst 80 000 kr. Det är möjligt att få beviljat ett sms lån även om du har betalningsanmärkningar. Likväl görs alltid en kreditkontroll (oftast utan UC när det gäller små lån) där omfattningen av dina betalningsanmärkningar vidare undersöks. Alla dessa villkor måste uppfyllas för att du skall få till sms lån.

En ansökan måste bli behandlad och godkänd under öppettider hos långivare för få ett smålån direkt utbetalt, annars innebär detta att dina pengar finns på ditt konto först nästa dag.

Fler ansöker om snabblån

Allt fler människor väljer att ta snabblån i Sverige idag. Det är ett enkelt sätt att snabbt komma åt kontanter på och dessa smålån beviljas utan att du måste uppvisa någon säkerhet. Det finns många aktörer på marknaden som beviljar snabba smålån idag. Det har aldrig varit så enkelt att låna pengar snabbt som nu och detta har medfört att det blivit mycket uppmärksamhet runt de olika formerna runt snabba små lån.

Faktum är att allt fler sätter sig i skuld och särskild under korta perioder som är i behov av att låna pengar snabbt. Av den anledningen är det viktigt att alltid noga planera inför ett lån idag för att inte själv hamna i skuldfällan.

Dåtidens telefonlån

Förr kallades denna typ av lån för bland annat Telefonlån. Telefonlån gav dig samma möjlighet att snabbt låna pengar snabbt utan säkerhet. Telefon lån eller som det även kallades, sms lån, kunde du ansöka om ett lån på telefon.  Att ansöka om ett telefonlån gick snabbt och är var inte speciellt komplicerat jämförelse med det klassiska sättet att ansöka om banklån via banker som har sina fysiska kontor. Du kunde helt enkelt skicka ett sms eller ringa för att ansöka om ett telefonlån.

Att låna pengar via ett telefonlån var länge mycket kontroversiellt och fick till följd att många personer lånade pengar via telefon och fick sedan problem med återbetalning. Detta på grund av att det inte fanns mycket till reglering kring denna typ av lån, till skillnad som det gör idag. Bland annat måste samtliga långivare som opererar på den svenska marknaden, förmedla sitt institut under Finansinspektionens tillsyn.